Direktlänk till inlägg 16 november 2009

Så skriver man på Wikipedia om Golden Retriever

Av Kerstin - 16 november 2009 19:07

Golden retriever är en tuff, aktiv och kraftfull hundras, som är bland de populäraste i norra Europa och USA. Den klassas som apporterande fågelhund som ingår i rasgrupp 8 (Stötande hundar, apporterande hundar och vattenhundar) och den finns i flera olika färger, från "gold" till "creme". Mankhöjden för hanhundar är 56 - 61 cm och för tik 51 - 56 cm. Golden används flitigt som jakthund och brukshund i form av ledar- och narkotikahund. Rasens jämna humör har gjort den till en populär sällskaps- och familjehund. Förutom Labradoren är Golden nära besläktad med retrieverraserna Curly coated retriever, Flatcoated retriever och Nova Scotia duck tolling retriever. Idag finns det huvudsakligen två grenar inom rasen. Den äldsta varianten kallas i dagligt tal för Jaktgolden, en lite mindre, smalare och smidigare sort som är mycket aktiv och som har kommit tillbaka på senare år. Den nyare sorten av Golden är större, tyngre och har ett betydligt lugnare humör. Denna variant är dominerande och har avlats fram främst i utställningssyfte och som familjehund.


Readdy  

 
ANNONS
 
Ann-Sofie & Leon

Ann-Sofie & Leon

27 december 2009 22:05

Hej på er. Leon vann ju Sveriges klokast hund. Reportaget kommer att vara i Hemmets veckotidning 29 december nummer 54. Läs och njut;-)

http://www.goldenretrieverleon.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin - 2 december 2011 16:28

Nu har valparna börjat flytta hemmifrån och det är lite lugnare här hemma :). Dom som har flyttat är : Winton, Hokitika, Opio, Appelby, Owaka och Timaru. Nästa fredag flyttar Collingwood men vi har tre hanar kvar att hitta bra hem till. Så vet ni n...

Av Kerstin - 24 november 2011 14:59

Busiga härliga valpar som tycker om tidningar.  

Av Kerstin - 12 november 2011 21:59

Efter sista nattkisset ute blev det lite överslag på våra gullungar   . Snart sover dom nog gott... hoppas vi :).   ...

Av Kerstin - 11 november 2011 13:27

Valparna älskar att få vara ute och jag med. Mamma Readdy får hjälp av extra mammorna Soffie och Trossa.   ...

Av Kerstin - 7 november 2011 16:00

Snart är valparna 6 veckor :). Vilka härliga gullungar dom är. Vilda och gosiga på samma gång. Nu har dom börjat få vara ute ett par gånger och det tycker dom är så härligt att få springa av sig och busa. Mamma Readdy tycker också det är kanon. L...

Presentation

Omröstning

Vad är bäst - tik eller hane?
 Tik
 Hane
 Spelar ingen roll

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Följ bloggen

Följ Forever Allaballatassens med Blogkeen
Följ Forever Allaballatassens med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se